top of page

Kypsennysvinkkejä

banque-d-images-photos-gratuites-creativ

Karitsanlihalla on hienostuneen elintarvikkeen maine. Herkullisuutensa ja mureutensa ansiosta sitä syödään usein juhla-aterioilla mutta myös arkiruokana. Vieraat voi hurmata haudutetulla karitsanviululla tai kareella, eikä mikään vedä vertoja grillatuille karitsan kyljyksille.

Vinkkejä joiden ansiosta valmistat karitsanlihaa kuin ammattilainen!

Liha otetaan pois jääkaapista huoneen lämpöön muutama minuutti ennen kypsennystä. Näin liha säilyttää pehmeytensä.

Kypsennys

Oli liha sitten grillattua, paistettua tai uunissa haudutettua, se nautitaan hieman raakana. Liika kypsennys saa lihan kuivumaan ja menettämään hienot aromit.

Karitsan kyljysten paras kypsennystapa on grillaaminen tai paistaminen. Lihaa kypsennetään aluksi kuumalla pannulla mikä saa lihanesteen säilymään. Lihaa ei saa koskaan pistää haarukalla, vaan se tulee kääntää lastalla jotta mehukkuus säilyy.

Lihaa tulee valella usein paistorasvalla.

Useat huippukokit suosittelevat lihan maustamista ja suolaamista ennen paistamista.

Säilytys

Kritsanliha säilyy jääkaapissa noin 2-4 päivää. Se voidaan myös pakastaa ja käyttää vielä muutaman kuukauden kuluttua (huomioon tulee ottaa usean tunnin sulatus ennen kuin sitä voidaan käyttää tuoreen lihan lailla).

Ennen tarjoilua

Mikäli kyseessä on uunissa haudutettu karitsanliha, se kannattaa jättää paistoajan päätyttyä suljettuun uuniin lisähautumaan noin 10-15 minuutin ajaksi. Näin liha pehmenee entisestään ja lopputuloksena on mehukas ja murea paisti.

Bon appétit

bottom of page